Regeerakkoord: en nu aan de slag!

WERKCONFERENTIE PENSIOEN, 15 NOVEMBER 2017, DEN HAAG

Op woensdag 15 november aanstaande vindt een pensioenconferentie plaats in Den Haag, van 11.30u tot 17.30u. Deze conferentie wordt gezamenlijk georganiseerd door Netspar, het Verbond van Verzekeraars en de Pensioenfederatie. Praktijk, beleid en wetenschap ontmoeten elkaar om de laatste stand van zaken te bespreken in de pensioendiscussie.

Op dit moment is er nog een gering aantal plekken beschikbaar. Mocht u nog interesse hebben in deelname, dan kunt u contact opnemen met Events@netspar.nl.

 

Regeerakkoord: en nu aan de slag! De inkt van het regeerakkoord is nog maar net droog, maar één ding staat nu al als een paal boven water: we moeten de mouwen opstropen. Op sociale partners rust de taak om met nadere voorstellen te komen voor een toekomstvast stelsel en herstel van vertrouwen. Geen nieuwe discussie, maar wel een project met nog open vragen. Hoe communiceren we over pensioenaanspraken, welke factoren beïnvloeden het vertrouwen in een verandering in het stelsel, welke juridische en fiscale aspecten zijn in beeld bij de pensioentransitie en hoe verhoudt de zorgplicht zich tot gewenste keuzevrijheid? Netspar, de Pensioenfederatie en het Verbond van Verzekeraars willen daar samen met u de schouders onder zetten in onze werkconferentie ‘En nu aan de slag!’ In een plenair deel zijn er bespiegelingen van onder andere Casper van EwijkTheo Langejan en Maarten Edixhoven op het regeerakkoord. Waarna we in werksessiesingeleid door verschillende sprekers uit de pensioenpraktijk en de wetenschap, samen willen verkennen waar we stappen kunnen zetten. In deze break-out sessies gaan we dieper in op de hiervoor genoemde thema’s. De dagvoorzitter voor de conferentie is Marike Knoef (Netspar)
Locatie: Tilburg University Seminar Room K834 Warandelan 2 5037 AB Tilburg

Netspar, Network for Studies on Pensions, Aging and Retirement, is a thinktank and knowledge network. Netspar is dedicated to promoting a wider understanding of the economic and social implications of pensions, aging and retirement in the Netherlands and Europe.

MORE ABOUT NETSPAR


Mission en strategy           •           Network           •           Organisation           •          Magazine
Netspar Brief            •            Actionplan 2019-2023           •           Researchagenda

ABOUT NETSPAR

Our partners

vu
B20160708_nationale nederlanden
B20190901_nidi-logo_greyscale
B20160708_apg
B20160708_ministeries
View all partners